استفاده از ملخ های صحرایی در برخی نقاط ایران به عنوان منبع پروتئین

عضو هیأت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در کشورهای آفریقایی، عربی، اروپایی و برخی از نقاط ایران از ملخ های صحرایی به عنوان منبع پروتئین استفاده می کنند.

استفاده از ملخ های صحرایی در برخی نقاط ایران به عنوان منبع پروتئین

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، سید هادی ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا در خصوص تکثیر و پرورش ملخ های صحرایی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: از آذرماه سال 97 پروژه تدوین دانش فنی تولید انبوه ملخ به سفارش شرکت بهین ساتراپ توس توسط دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شده است. اوایل اردیبهشت ماه سال جاری توده ای از نسل اول ملخ های صحرایی قبل از سن بلوغ جسمی و جنسی را از استان هرمزگان به دلیل این که نخستین استانی بود که ملخ ها به آنجا هجوم آورده بودند، جمع آوری و برای حفاظت به دانشگاه فردوسی مشهد منتقل کردیم.

وی اضافه کرد: از اواخر خرداد ماه برای این ملخ های صحرایی شرایط مناسب را فراهم کرده ایم تا تخم گذاری کنند و دومین نسل از ملخ های مهاجر درشرایطی غیر از زیستگاه بیابانی در محیط آزمایشگاهی متولد شوند. شرکت سفارش دهنده این طرح در نظر دارد تا با دانش فنی تدوین شده در این طرح نخستین مرکز پرورش حفاظت شده ملخ را در شهر مشهد احداث نماید.

عضو هیأت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: هدف اول از پرورش این ملخ های صحرایی مصرف انسانی ملخ ها است. در کشورهای آفریقایی، عربی، اروپایی وبرخی از نقاط ایران از این نوع ملخ ها به عنوان منبع پروتئین استفاده می کنند و به دلیل سالم بودن و عاری از هر گونه آلودگی، تقاضا برای نوع پرورش یافته بیشتر است. در کشورهای اروپایی برای مصرف انسانی ملخ های بسته بندی شده که شامل 15 عدد است 6.7 یورو هزینه پرداخت می کنند.

ابراهیمی اضافه کرد: هدف دوم از پرورش این ملخ ها برای مصرف دام است. 70 تا 80 درصد کنجاله سویا در صنعت خوراک دامی از طریق واردات صورت می گیرد. هدف سوم شرکت سفارش دهنده این است که آنها خواستار یک کلکسیون دائمی از این ملخ ها برای بررسی تاثیر سموم مورد استفاده برای مبارزه با ملخ ها هستند.

وی بیان کرد: در برخی منابع گفته شده است که حمله ملخ ها به کشور عمدی بوده، یعنی یک حمله بیولوژیکی است. اگر این مسئله صادق باشد هجوم ملخ ها به این صورت است که این ملخ ها به صورت پرورشی و یا در طبیعت تولید و به کشور ما سوق داده شده اند. به همین دلیل ما باید آمادگی مبارزه با هجوم این نوع ملخ ها را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد مطرح نمود: بخش خصوصی از این پروژه حمایت کرده و آماده سرمایه گذاری است. این پروژه باید به عنوان واحد دامپروری تلقی و مورد حمایت قرار بگیرد. متاسفانه این شرکت برای دریافت مجوز مسائل متعددی داشته و هنوز هیچ دستورالعمل شفافی در این زمینه وجود ندارد. سازمان محیط زیست در این زمینه هنوز جوابگوی ما نیست.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "استفاده از ملخ های صحرایی در برخی نقاط ایران به عنوان منبع پروتئین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استفاده از ملخ های صحرایی در برخی نقاط ایران به عنوان منبع پروتئین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید